• ALTIN (TL/GR)
    2.833,88
    % 0,19
  • AMERIKAN DOLARI
    34,0955
    % 0,19
  • € EURO
    38,0826
    % 0,01
  • £ POUND
    45,3637
    % 0,02
  • ¥ YUAN
    4,8251
    % 0,25
  • РУБ RUBLE
    0,3684
    % -0,21
  • BITCOIN/TL
    2141368,199
    % 4,35
  • BIST 100
    9.975,61
    % 2,06

Miçotakis ile Erdoğan görüşmesi kriz yarattı: Yerden yere vurdular

Miçotakis ile Erdoğan görüşmesi kriz yarattı: Yerden yere vurdular

NATO Liderler Zirvesi kapsamında Litvanya’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşmesi büyük tepki çekti.

Bir yılı aşkın bir süredir bir araya gelmeyen ve dönem dönem iplerin kopma noktasına geldiği Erdoğan-Miçotakis hattında dün kritik bir eşikten geçildi…

Miçotakis ile Erdoğan görüşmesi kriz yarattı: Yerden yere vurdular

Bu yılın ortalarında iki seçimden çıkan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bir araya geldi. En son 2022 yılının Mart ayında karşı karşıya gelen Erdoğan ve Miçotakis’in görüşmesi Yunan siyasetinin tepkisini çekti.

Yunan muhalefet partileri Miçotakis’in Erdoğan ile görüşmesine büyük tepki gösterdi. Syriza ve PA bloğu, “Seçim döneminde Miçotakis, ülkedeki seçimlere Türkiye’nin müdahale ettiğine dair endişeleri gündeme getireceğini söylemişti. Fakat bunun yerine diplomasi önlüğünü giyip görüştü” açıklamasını yaptı. Muhalefet bloğu Miçotakis’in ülkenin duruşunu bozmakla suçladı.

“POZİTİF BİR GELİŞME DEĞİL”

PASOK-KINAL lideri Nikos Androulakis ise, “ABD’nin Türkiye’ye 80 adet F-16 modernizasyon kiti satılması ve 40 yeni savaş uçağı satılması pozitif bir gelişme değil. AB-Türkiye ilişkileri NATO ekseninde incelenmeli, AB kurumları tarafından incelenmeli ve Türkiye’nin AB üyeliği ütopik bir hayal” yorumunu yaptı.

Androulakis, AB-Türkiye ilişkisinin çözümünün temelinin gümrük birliğinin geliştirilmesi ve toprak bütünlüğüne saygı özelinde olması gerektiğini dile getirdi.

Yunanistan Komünist Partisi de bir açıklama yayınladı… Parti tarafından yapılan açıklamada, “Türk-Yunan ilişkilerinin yeniden başlaması, ‘NATO gözetiminde pazarlığın hızlandırılmasından’ biraz daha fazlası” denildi. Açıklamada, bu gelişmenin Yunan adalarının ve Yunanistan’ın egemenlik hakları konusunda ciddi endişeler uyandırdığına da vurgu yapıldı.